Google Shopping

Verkoop je producten online via je website of webwinkel? Het grootste deel van je omzet zal dan uit Google Shopping komen. Is dit nu nog niet het geval? Lees dan verder. Stars of the Net kan je precies vertellen hoe je het maximale uit Google Shopping haalt.

Wat is Google Shopping?

Wanneer je bij Google naar specifieke producten zoekt, dan komen er plaatjes te staan van die producten met de prijzen erbij. Meestal staan deze bovenin de pagina, boven de zoekresultaten van Google Ads of rechts van de zoekresultaten. Zoals je ziet in het voorbeeld. Iedereen die specifieke producten online koopt, komt ze wel eens tegen. Wanneer je op een van de producten klikt, kom je direct op de productpagina van één van de adverteerders.

Google Shopping Specialist

Voor wie is Google Shopping?

 Er moeten fysieke producten op je website staan met een afbeelding en prijs erbij, om op Google Shopping te kunnen adverteren. Bovendien moet ieder afzonderlijk product zijn eigen pagina hebben. Dit betekent dat deze manier van adverteren uitermate geschikt is voor webwinkels. Dit zijn voornamelijk webwinkels die producten aan consumenten of zakelijke eindgebruikers verkopen. Wellicht heb je een gedeelte op je website, waarop klanten direct je product kunnen kopen. Je website komt dan ook in aanmerking voor Google shopping. 

Als je fysieke producten verkoopt voor een vaste prijs per product is adverteren op Google Shopping eigenlijk een must. Adverteren op Google met tekst werkt natuurlijk ook, maar klanten voelen zich toch meer aangesproken door een afbeelding. Ze kunnen hierdoor direct zien of dit ongeveer het product was waar ze naar zochten. Met een prijs erbij weet de klant al of het product voor hem betaalbaar is, voordat hij erop klikt. Als iemand dan op je product klikt, is de kans heel groot dat diegene naar jouw specifieke product op zoek is. En de intentie heeft om het ook direct te gaan kopen. Bekijk hier wat het kost om Google Shopping te laten implementeren voor webwinkels.

Hoe werkt Google Shopping?

Het adverteren op Google Shopping gaat geautomatiseerd. Een aantal zaken moeten hiervoor dan wel eerst  worden ingesteld. Allereerst moeten er “feeds” uit je website worden gehaald. Deze feeds bevatten informatie over de producten die op je site worden aangeboden. Bijvoorbeeld de naam van het product, de prijs en op welke url het product te vinden is. Aangezien de producten op je site kunnen veranderen, moeten deze feeds regelmatig worden geupdate. Dit is automatisch in te stellen.

Daarnaast zul je een Merchant Center account aan moeten maken. Hieraan koppel je de feeds. In de Merchant Center account wordt alle productdata door Google gecontroleerd op correctheid en kun je dus zien op er fouten in de feed zitten of dat er data bij sommige producten ontbreekt.

Vervolgens wordt de Merchant Center account weer gekoppeld aan je Google Ads account vanwaar je de campagnes beheert, de targeting instelt en je biedstrategie regelt. Het is veel werk om alles te koppelen en in te regelen. Maar als dit eenmaal gebeurd is, dan wordt veel informatie automatisch vanaf je website ingelezen in de advertenties, zoals afbeeldingen, prijs, enz. Je hoeft deze dus niet steeds handmatig meer in te geven.

Google Shopping Resultaat
Google Shopping Pijl

Wat levert Google Shopping op?

Onze ervaring is dat bij de verkoop van fysieke producten online, Google Shopping de hoogste opbrengst geeft van alle vormen van online marketing, zelfs meer dan Google Ads. Wanneer je eenmaal voldoende verkeer hierop binnen haalt, kun je het zelf zo inregelen dat je de verhouding tussen de advertentiekosten en de omzet gewoon kunt bepalen. Bijvoorbeeld wanneer je voor 1 euro advertentiekosten, 20 euro omzet wil hebben, dan is dit, weliswaar met een kleine marge, gewoon in te stellen. Uiteraard bepaalt de grootte van je markt en de sterkte van de concurrentie wat hierin dan de maximaal te bepalen omzet is, maar de verhouding tussen kosten en omzet hierin is zeer stuurbaar. Hierdoor is het in ieder geval zo in te richten, dat je altijd voldoende rendement haalt uit je Google Shopping campagnes.

Hoe pakt Stars of the Net dit aan?

Bij Stars of the Net zijn wij gespecialiseerd in Google Shopping. Daarom kunnen we voor iedere webwinkel of gedeeltelijke webwinkel Google Shopping van begin tot eind helemaal instellen. We hebben alleen de inloggegevens nodig van de backend van je website en vandaar regelen we alles zelf. Je hoeft zelf dus geen productinformatie of feeds aan te leveren en maken wij de Merchant Center account voor je aan als je deze nog niet hebt.

Wanneer we alles hebben ingesteld en de advertenties op Google zichtbaar zijn, dan gaan we alles optimaliseren. Hiervoor maken we gebruik van algoritmes die het zoek- en aankoopgedrag van jouw potentiele klanten kunnen voorspellen. Hierdoor worden automatisch de biedingen aangepast en wordt getarget op de juiste potentiele kopers. Daarmee halen we het maximale rendement uit Google Shopping.

Het enige wat we van je willen weten is welke verhouding je wil halen tussen de Shoppingkosten en omzet uit je website. Als we dit weten zorgen we ervoor, dat we met het budget dat je hiervoor ter beschikking wil stellen, zoveel mogelijk omzet voor je behalen. Met de algoritmes die we hiervoor gebruiken, kunnen we garanderen dat we veel meer rendement uit je Shopping campagnes halen dan ieder ander. Interesse in andere vormen van online marketing? Ga dan terug naar de homepage.

Interesse in Google Shopping en wil je hier meer over weten? Plan een gesprek in met een specialist. Online afspraak inplannen