User-generated content (UGC) is elke vorm van content, zoals video’s, blogs, reviews, commentaren, foto’s, enz. die wordt gemaakt door gebruikers van een product of dienst van een bedrijf. Het is gebleken dat UGC ongelooflijk belangrijk is voor bedrijven, omdat het kan helpen bij het genereren van leads, het opbouwen van naamsbekendheid en zelfs het verhogen van de verkoop. Ook wil volgens Offerpop 93% van de consumenten door gebruikers gegenereerde content raadplegen wanneer ze beslissen over een aankoop. Bovendien kan volgens CMO Council  UGC leiden tot een toename van 5,6% in conversiepercentages.

Waarom zou je UGC gebruiken?

UGC is een krachtig marketinginstrument omdat het waardevolle inzichten verschaft in wat klanten van uw product of dienst vinden. Het helpt ook om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen, omdat mogelijke klanten zien dat anderen positieve ervaringen met uw merk hebben gehad. Bij effectief gebruik kan UGC een krachtige manier zijn om uw marketing- en verkoopinspanningen te verbeteren.

Bovendien is UGC vaak kosteneffectiever dan traditionele marketingmethoden, omdat het vertrouwt op klanten om inhoud te maken, in plaats van dat het bedrijf moet betalen voor reclame. Met dit alles in gedachten is het geen wonder dat gebruikers gegenereerde content de komende jaren naar verwachting nog belangrijker zal worden.

Tips bij het gebruik van gebruikers gegenereerde content

Als u UGC nog niet gebruikt als onderdeel van uw marketingstrategie, dan is dit het moment om ermee te beginnen. Hier zijn een paar tips om het meeste uit UGC te halen:

 1. Maak het klanten gemakkelijk om UGC achter te laten.
  Zorg ervoor dat uw product of dienst een gebruiksvriendelijk beoordelingssysteem heeft. Dit kan een ingebouwd beoordelingssysteem op uw website zijn of een link naar een externe beoordelingssite.
 2. Moedig klanten aan om UGC achter te laten.
  Zorg ervoor dat uw klanten weten dat u hun feedback in de vorm van UGC op prijs stelt. U kunt dit doen door een call-to-action op te nemen op uw website of in uw follow-up e-mails.
 3. Monitor en reageer op UGC.
  Zorg ervoor dat u de UGC die over uw merk wordt achtergelaten in de gaten houdt. Reageer op positieve reviews en pak negatieve professioneel aan.
 4. Gebruik UGC in uw marketing.
  Vermeld klantbeoordelingen, getuigenissen en berichten op sociale media op uw website en in uw marketingmateriaal. Hiermee laat u potentiële klanten zien dat anderen positieve ervaringen met uw merk hebben gehad.

 

Door gebruikers gegenereerde content kan een waardevolle aanvulling zijn op uw marketinginspanningen. Door het gemakkelijk te maken voor klanten om UGC achter te laten, het te monitoren en erop te reageren, en het te gebruiken in uw marketing, kunt u uw verkoop verbeteren en vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwen bij mogelijke klanten.