Wanneer je een eigen bedrijf hebt wil je dat zoveel mogelijk mensen weten dat je bedrijf bestaat. Hiervoor moet je de naamsbekendheid van je bedrijf vergroten. Naamsbekendheid wordt ook wel brand-awareness genoemd. Als je meer naamsbekendheid hebt zullen meer mensen je bedrijf overwegen om een aankoop te doen.

Waarom Brand-Awareness

Er zijn een heleboel onderzoeken gedaan naar de impact van naamsbekendheid op koopgedrag van consumenten. Een van deze onderzoeken (Moisescu) liet zien dat 60% van de consumenten het een groot risico vindt om te kopen van een bedrijf waar ze nooit eerder van hebben gehoord. Dit betekent dat naamsbekendheid ervoor zou zorgen dat consumenten eerder bij jou zouden kopen dan een van je meer onbekende concurrenten. Naamsbekendheid is dus erg belangrijk om je bedrijf succesvol te maken en een loyaal klantenbestand op te bouwen.

Meer naamsbekendheid leidt tot meer herkenning van je merk. Meer herkenning leidt op zijn beurt tot meer overweging. Als je bedrijf vaker overwogen wordt zal er ook vaker gekocht worden bij je bedrijf. Wanneer kopers tevreden zijn zullen ze ook loyaal blijven aan je bedrijf. Meer naamsbekendheid heeft dus stap voor stap meerdere voordelen. Door je naamsbekendheid te groeien zal je bedrijf en je omzet vanzelf ook groeien.

Er zijn verschillende manieren om de naamsbekendheid van je bedrijf, product of dienst te vergroten. Een van deze manieren is adverteren.

Adverteren met Google Display om naamsbekendheid te vergroten

Adverteren is een geweldige manier om uw naamsbekendheid te vergroten. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt adverteren, afhankelijk van uw budget. U kunt bijvoorbeeld advertenties plaatsen op sociale media, zoekmachines of op relevante websites. Adverteren zorgt ervoor dat mensen uw bedrijf zien en u kunnen volgen.

Als je een bedrijf hebt, is het belangrijk om te zorgen voor een hoge naamsbekendheid. Dit zorgt ervoor dat mensen je bedrijf kennen en zich erdoor aangetrokken voelen. Een van de manieren waarop je dit kunt doen, is door gebruik te maken van Google Display Ads.

waar gebruik je ads voor

Google Display is een reclame- en advertentienetwerk dat door Google wordt beheerd. Adverteerders kunnen met Google Display campagnes opzetten om hun producten of diensten te promoten door middel van foto-advertenties die op websites en apps worden weergegeven.

Op deze manier kunnen mensen je bedrijf leren kennen en erover nadenken om bij je te kopen. Je kunt ook andere online marketingdiensten gebruiken om je naamsbekendheid te vergroten. Het is belangrijk om te investeren in je naamsbekendheid, omdat dit uiteindelijk kan leiden tot meer klanten en meer inkomsten. Google Display Ads zijn een relatief goedkope manier om mensen in contact te laten komen met je bedrijf.

Google Display voor Naamsbekendheid Tips

Maar hoe adverteer je het beste via Google display? Hieronder staan 3 tips om je Google display advertenties te verbeteren.

Opvallen

Zorg ervoor dat je advertenties aansprekend en opvallend zijn. Als je advertenties wilt gebruiken om je naamsbekendheid te vergroten, is het belangrijk dat ze er aantrekkelijk uitzien. Advertenties die saai en onopvallend zijn, zullen waarschijnlijk niet veel aandacht krijgen en zullen dus weinig bijdragen aan het vergroten van je naamsbekendheid. Zorg er dus voor dat je advertenties er aantrekkelijk uitzien, zodat ze de aandacht van mensen trekken.

Een mogelijke manier om je advertentie te laten opvallen is door bewegend beeld te gebruiken. Bij een display advertentie zou je hiervoor GIFs kunnen gebruiken. Voor meer mogelijkheden om je display advertentie te laten opvallen klik hier.

Herkenbaar

Als je advertenties wilt gebruiken om je naamsbekendheid te vergroten, is het belangrijk dat ze herkenbaar zijn. Advertenties die niet herkenbaar zijn, zullen waarschijnlijk niet veel aandacht krijgen en zullen dus weinig bijdragen aan het vergroten van je naamsbekendheid. Zorg er dus voor dat je advertenties herkenbaar zijn, zodat mensen ze kunnen associ├źren met jouw bedrijf.

Weergaven

Zorg ervoor dat je advertenties regelmatig worden weergegeven. Als je advertenties wilt gebruiken om je naamsbekendheid te vergroten, is het belangrijk dat je ze regelmatig laat zien. Advertenties die sporadisch worden weergegeven, zullen waarschijnlijk niet veel aandacht krijgen en zullen dus weinig bijdragen aan het vergroten van je naamsbekendheid. Zorg er dus voor dat je advertenties regelmatig worden weergegeven, zodat mensen ze kunnen blijven zien en onthouden.