Conversie optimalisatie

Een website wordt vaak gebruikt als slechts een online visitekaartje of uithangbord. Bij Stars of the Net vinden we dat een website vooral zoveel mogelijk klanten op moet leveren. Een website moet interesse wekken, informeren en aanzetten tot actie. Zo’n actie kan variëren van een offerte aanvragen tot direct een online aankoop doen. Dit noemen we een conversie.

Een aantal zaken zijn belangrijk om een website te optimaliseren en zoveel mogelijk bezoekers te converteren. Voordat mensen overgaan tot een aankoop, komen ze vaak meerdere keren terug op je website. Iedere keer dat ze terugkomen hebben ze steeds een stukje meer kennis over je bedrijf en je product of dienst. Ze willen dan weer nieuwe informatie zien.

Marketing Funnel

Customer Journey

Conversie optimalisatie zorgt ervoor dat de pagina van een website, aansluit bij wat die persoon op dat moment wil zien. Daarna wordt degene naar een volgende pagina geloodst die hem weer een stap verder brengt in de “customer journey”. Deze stappen moeten logisch zijn en vloeiend in elkaar overlopen. Zodat potentiele klanten heel gemakkelijk door het aankoopproces heen rollen. Ze mogen geen weerstand ondervinden. Een klik teveel, te lange laadtijd of informatie op het verkeerde moment kan er al voor zorgen dat eerder geïnteresseerde klanten toch afhaken.

Ons brein

In ons brein spelen naast bewuste processen ook veel onbewuste processen mee. Die beïnvloeden in sterke mate of we wel of geen aankoop doen bij een bedrijf. Stars of the Net past alles zo aan, dat een potentiele klant optimaal wordt verleidt om met jouw bedrijf zaken te doen. Alle barrières die dit voorkomen worden weggenomen. De positie van bepaalde kenmerken op je website worden geoptimaliseerd en vervolgens getest. Bijvoorbeeld de pagina-indeling, kleuren, afbeeldingen en call-to-action-knoppen.

Brein
Conversie Optimalisatie

A/B-testing

Dat testen doen we met “A/B-testing”. Met A/B-testing sturen we een deel van de bezoekers over de oude variant van de website en een deel over de aangepaste variant. We kunnen dan uit de data veel opmaken. Bijvoorbeeld of wat we bedenken, ook echt tot het bezoekersgedrag leidt dat we voorspellen. Daarmee meten we hoeveel voordeel dit nu precies oplevert. Samen leren we, door continue aan A/B-testing te doen, steeds beter hoe je klanten denken. En we leren hoe ze zich door jouw website bewegen. We halen daarmee steeds meer conversies uit dezelfde hoeveelheid bezoekers.

Voordelen

Je hebt met conversie optimalisatie alleen kosten tijdens het optimaliseren. Wanneer je hiermee stopt, heb je hier geen kosten meer aan. Terwijl je wel het voordeel geniet van een hogere conversie en omzet. Wanneer je tegelijkertijd aan conversieoptimalisatie en online marketing doet, dan heb je meer bezoekers die ook nog eens per bezoeker meer rendement opleveren. Een exponentiële toename in klanten en omzet is het gevolg.

Hoe pakt Stars of the Net dit aan?

Als we je website gaan optimaliseren voor conversies, dan plaatsen we een aantal tools op je website. We brengen hiermee het gedrag van je bezoekers volledig in kaart. Welke bezoekers converteren niet? En waarom niet? Ligt dit bijvoorbeeld aan de functionaliteit? Matcht de informatie op een pagina niet met wat een bezoeker wil zien? We kijken ook welke kansen er nog liggen. Kunnen we bijvoorbeeld bezoekers met psychologische trucs gemakkelijker overhalen om tot conversie over te gaan?

Hieruit volgt een compleet plan hoe we jouw website kunnen verbeteren. We bespreken dit samen met je. En we maken een planning wanneer welke wijzigingen worden doorgevoerd. Kleine wijzigingen doen we zelf. Voor grote wijzigingen werken we samen met je webbouwer. Als die uit beeld is, dan doen we dit via een van onze partnerbedrijven.

Eén voor één voeren we de wijzigen door. We testen ze steeds doormiddel van A/B testing. Hierdoor komen er steeds meer leads en klanten uit je website. We kunnen precies meten hoeveel meer het er zijn. Dit rapporteren we aan je. We kunnen uit een website vaak 2x zoveel klanten halen als daarvoor, soms zelfs meer. Dit effect is blijvend, zonder verdere marketingkosten in de toekomst. Benieuwd wat de kosten zijn van Conversie Optimalisatie? Ga dan terug naar de homepage.

Wil je weten wat we met jouw website kunnen doen? Plan online een gratis consultgesprek in. Afspraak inplannen