SEO / Vindbaarheid

SEO oftewel Search Engine Optimization is het optimaliseren van je website, zodat hij hoger in de Google resultaten komt te staan. Het liefst wil je natuurlijk bij zoveel mogelijk verschillende zoekwoorden bovenaan staan bij Google, zodat klanten je gemakkelijk kunnen vinden.

Vroeger keken mensen in een telefoonboek of de gouden gids. Als mensen tegenwoordig een bedrijf zoeken, kijkt bijna iedereen op Google. Jij wil dan natuurlijk met je bedrijf bovenaan staan. Wij als SEO specialist kunnen hiervoor zorgen. Waarom? Ten eerste kijken de meeste mensen niet verder dan de eerste 3 zoekresultaten. Als je dus op plek 5 of plek 9 staat bij Google, dan komt een groot deel van die mensen al niet eens bij jouw bedrijf terecht. Ten tweede zijn mensen die zoeken op Google vaak concreet op zoek naar een product om hun behoefte te vervullen. Dit moment is vaak het belangrijkste moment in de “customer journey”. Het moment waarop vaak de beslissing wordt genomen met welk bedrijf men in zee gaat. Ten derde straalt een hoge positie bij Google autoriteit en geloofwaardigheid uit.

Linkbuilding

Wat is SEO?

Voordat Google de zoekmachinemarkt veroverde, werd door zoekmachines vooral gekeken naar hoe vaak een bepaald zoekwoord op een webpagina voorkwam om te bepalen hoe hoog deze in de zoekresultaten gepositioneerd zou worden. Uiteraard werd er toen ook aan SEO gedaan. SEO specialisten herschreven websiteteksten en stopten deze vol met heel vaak hetzelfde zoekwoord. Hierdoor kregen de mensen die op zoekmachines zoals Yahoo en Ilse zochten niet altijd webpagina’s te zien waar ze naar op zoek waren.

Google kwam met een nieuw concept om de positie van webpagina’s te bepalen. De autoriteit van een website bepaalt de positie in de zoekresultaten, die weer voor een belangrijk deel afhankelijk was van zogenaamde backlinks. Dus hoe meer websites naar die van jou doorverwezen, hoe meer autoriteit je website moest hebben en hoe hoger deze vervolgens in de zoekresultaten naar boven kwam. De visie van Google was blijkbaar een succes, want 94% van alle zoekopdrachten loopt inmiddels via Google.

Inmiddels bestaat Google ruim 20 jaar en er zijn vele honderden factoren bijgekomen waarop Google websites rankt in hun zoekresultaten. Maar verwijzingen vanuit andere sites spelen hierbij nog wel een belangrijke rol. Met name de kwaliteit van de links en de autoriteit van de websites die naar jouw pagina linken. Meestal wordt de kwaliteit van de links gemeten in een aantal kerngetallen zoals Trust-flow en Citation-flow. Er zullen dus voldoende kwalitatieve links van andere websites naar die van jouw moeten verwijzen, om hoog in Google te staan. De indeling van je site moet dusdanig zijn, dat de software van Google hem gemakkelijk kan lezen. Een SEO-specialist van Stars of the Net zorgt hiervoor.

Voor wie is SEO?

Voor ieder bedrijf dat gemakkelijk online door nieuwe klanten gevonden moet kunnen worden is een SEO specialist belangrijk. Het moment dat iemand naar een product of dienst gaat zoeken bij Google is vaak bepalend. Ze hebben jouw product of dienst nodig en staan op dat moment open om verleidt te worden om hun geld uit te geven. Als je bij Google bovenaan staat, dan is in ieder geval zeker dat ze jouw aanbod gaan overwegen en de kans is dan redelijk groot dat ze met jouw bedrijf in zee gaan. SEO zorgt dus voor jouw vindbaarheid online. Het alternatief is betaald adverteren via Google Ads.

Vindbaarheid
SEO Resultaat

Wat is het resultaat

Wanneer je website stijgt in de Google ranking dan zul je zien dat dit uiteraard meer bezoekers oplevert. En dit aantal stijgt kwadratisch met de positie, oftewel van plek 4 naar plek 3 kan het aantal bezoekers gemakkelijk verdrievoudigen, verviervoudigen of zelfs nog verder vergroten. Soms kan een plek 1 positie het aantal bezoekers wel vertienvoudigen ten opzicht van plek 2 of 3. Deze organische bezoekers zijn over het algemeen van hoge kwaliteit. Ze converteren meestal goed of doen aankopen. Investeren in een SEO specialist levert dus vaak een flinke stijging op in de omzet en het aantal klanten. Er zijn genoeg bedrijven die hier volledig op draaien.

Hoe pakt Stars of the Net SEO aan?

Er zijn 4 zaken die essentieel zijn om jouw website bovenaan in Google te krijgen:

1. Technische optimalisatie door een SEO specialist. Een site die logisch is ingedeeld en werkt zoals een website moet werken is voor Google heel belangrijk. Google heeft software die regelmatig langs alle websites gaat die bij Google staan aangemeld, om in kaart te brengen welke informatie daarop staat. Dit heet crawlen. Deze software moet de informatie gemakkelijk op een logische manier van de website kunnen halen. Hierin moet de software van Google zoveel mogelijk geholpen worden. Stars of the Net controleert jouw website op honderden punten en optimaliseert deze voor de software van Google.

2. Snelheid. Onderzoek heeft uitgewezen dat als een site traag laadt er veel bezoekers afhaken. Dit kan wel 90% zijn als een pagina er 5 seconden of langer over doet om te laden. Gebeurt dit niet bij jouw website? Test het dan ook eens op verschillende mobiele devices. Google weet dit ook. Daarom hecht google veel waarde aan de snelheid van een website. Dit hangt af van hoe snel alle onderdelen, scripts, afbeeldingen worden geladen op een pagina. Stars of the Net zorgt ervoor dat dit proces wordt geoptimaliseerd zodat je site zo snel mogelijk laadt en een hoge pagespeed score krijgt van Google. Uiteraard doen we dit zonder dat er visueel iets verandert op de pagina’s, dit is puur technisch.

3. Teksten herschrijven. Nog steeds is het belangrijk welke zoekwoorden er op een pagina voorkomen. Dit gebruikt Google om te kunnen bepalen voor welke woorden een site moet worden weergegeven. Een SEO specialist moet dus zoekwoorden in de teksten schrijven, maar het blijft belangrijk dat de teksten logisch klinken en vloeiend blijven lopen. Er mag geen overdaad van zoekwoorden in de tekst zitten en ze mogen daardoor niet aan inhoudelijke waarde inboeten. Van onlogische teksten wordt Google niet blij en jouw potentiele klanten ook niet. Het SEO-optimaliseren van teksten is een vak apart en beheersen wij als geen ander.

4. Linkbuilding. Of eigenlijk het verbeteren van het linkprofiel. Dit linkprofiel moet voor Google logisch en natuurlijk zijn. Honderden slechte kwaliteit links in 1 week erbij werkt daarom niet bevorderlijk en kan gemakkelijk een negatief effect hebben op je score bij Google, vroeger PageRank genoemd. Stars of the Net zorgt als SEO specialist voor een gedegen linkbuilding-plan waarbij kwalitatief goede links worden gecreëerd volgens een natuurlijk en logisch patroon.

Een combinatie van deze 4 factoren is altijd noodzakelijk om het maximale potentieel uit jouw website te halen. Doordat we flink investeren in alle 4 deze factoren halen we vaak nummer 1 posities voor onze klanten waar dat eerder door een ander SEO-bureau niet was gelukt. Lees hier waarom wij beter zijn.

Wil je gratis je website door ons laten scannen en kijken welke posities bij Google mogelijk zijn voor jouw website? Plan dan hier een belafspraak in om jouw website te analyseren. Belafspraak plannen