Bol.com

Onze marketplace-specialist begrijpt hoe het algoritme van Bol werkt. Naast gesponsorde producten, kunnen we je producten organisch hoger ranken. Afhankelijk van de zoekwoorden kunnen we snel hoge organische posities bereiken. Het werkt deels hetzelfde

als SEO-optimalisatie voor Google, alleen reageert het algoritme van Bol.com op andere factoren. Om optimaal te scoren optimaliseren wij je titels, omschrijvingen, afbeeldingen, reviews, pageviews en social signals. Daarnaast hebben we nog andere trucs die we liever geheim houden.

Trainingen

Niet alles uit handen geven, maar liever een samenwerking? Onze specialisten kunnen je ook trainen in het zelf genereren van perfecte teksten en afbeeldingen voor Bol.

Conversies verhogen

Ranking is belangrijk, maar ook je conversie. We geven trainingen in het schrijven van productomschrijvingen en het creëren van de beste productafbeeldingen.

Reviewmanagement

Reviews op Bol zijn goud waard, zowel voor je ranking als je conversie. Wij leren je de kunst van het verzamelen van die felbegeerde 5-sterren reviews.

Sponsored products

Onze specialist helpt je met het structureren van campagnes, zoekwoordanalyse en productinstellingen voor een optimale ACoS.

Amazon

Voor we op Amazon starten met listing optimization, doen we eerst een analyse met externe tools zoals Helium10 en Junglescout. Hierdoor ontdekken we welke zoekopdrachten interessant zijn en hoe we hierop, bijvoorbeeld Product Titles, Product Images, Key Product Features, Listing Descriptions

Reviews en Amazon Product Ratings het beste kunnen optimaliseren. We kunnen je ook helpen om de productfeed van je webshop te integreren met Amazon via Channable, waarvan Stars of the Net een Silver-partner is.

Merkregistratie

Dit is erg belangrijk om als eigenaar van je merk je assortiment aan te kunnen bieden. Onze specialist kan je hierbij helpen indien gewenst.

Afbeeldingen

De juiste afbeeldingen zijn essentieel voor een goede conversie. Onze specialist, samen met onze grafisch designer en fotografe helpen je hierbij.

A+ content

Onze copywriter helpt je om A+ content te optimaliseren, zodat je organisch optimaal kunt ranken, maar ook een hoge conversie behaald op je productpage.

Adverteren

Onze specialist haalt het hoogste rendement uit opties om te adverteren op Amazon zoals Sponsored Brands, Sponsored Display, Storefronts en Sponsored Products.

Europese marketplaces

Gemakkelijk je omzet verhogen doe je door je doelgroep uit te breiden. Er zijn meer dan 80 verschillende marketplaces in Europa waar jouw producten op zouden kunnen staan. We kunnen je producten laten vertonen op sites als eBay, Zalando, Leroy Merlin, ASOS, OTTO, Kaufland, Emag, ManoMano en vele anderen.

We kijken samen voor welke marketplaces je producten het meest geschikt zijn. Onze specialist regelt de aanmelding en goedkeuring bij de gekozen marketplaces en optimaliseert daarna je producten voor de beste resultaten.

Duitsland

Naast Zalando, zijn OTTO en Kaufland enorm groot in Duitsland. Bijna net zo groot als Shopping en Amazon. Beide zijn voor de meeste typen producten geschikt.

UK

De UK is erg interessant, omdat maarliefst 10,26% van het BBP naar online aankopen op platformen gaat. Dit is het hoogste percentage van heel Europa.

Zuid-Europa

Ebay is in veel Zuid-Europese landen de grootste. Heb je producten in de categorie huis en tuin dan kunnen we je helpen op Leroy Merlin en ManoMano.

Oost-Europa

In de meeste Oost-Europese landen is Emag platform nummer 1, met 45 miljoen bezoekers per maand. Jouw producten op Emag? Wij regelen het voor je.

Algoritmes

Iedere marketplace heeft zijn eigen algoritme. Het is de taak van onze specialisten om deze algoritmes te doorgronden. Dit doen we op basis van veel eigen onderzoek. Daardoor kunnen onze specialisten alles optimaliseren op het specifieke algoritme van de verschillende marketplaces. Dit kan hem zitten in productdata zoals titels, omschrijvingen, prijs, social proof zoals reviews en social media connecties of in technische zaken, zoals conversieratio’s, CTR’s of pageviews. Per marketplace liggen de verhoudingen en prioriteiten weer anders en daar spelen onze specialisten op in om je concurrentie af te troeven.

Feed managers

We werken met verschillende feedmanagers, zoals EffectConnect, ChannelEngine en Channable. Channable is de grootste en bekendste, en als Silver-partner krijgen we exceptionele ondersteuning om het maximale uit jouw productfeed te halen. Met een feedmanager passen we je productfeed steeds aan om deze te optimaliseren voor elk platform in Europa. Zo kunnen we één productfeed gebruiken voor veel verschillende platforms, terwijl we toch aanpassingen doen per platform. Hierdoor kunnen we al jouw producten tegelijkertijd op tientallen marketplaces verkopen.

Thomas

Strategie bepalen?
Vraag het aan onze strategisch specialist