Marketing Automation

Maak direct contact met alle leads die interesse tonen in je bedrijf. Blijf voortdurend in gesprek met potentiele klanten. Leer ze meer over je product of dienst. Laat ze verhalen lezen van andere tevreden klanten. Vergroot continue hun interesse en behoefte. Volledig geautomatiseerd met slimme software.

Wat is Marketing Automation?

Marketing Automation is het geautomatiseerd berichten sturen aan potentiele klanten die bijvoorbeeld je website bezochten of je bedrijf hebben gemaild. Deze berichten zijn er om bij leads meer behoefte voor je product te creëren. Ze vervolgens aan te zetten tot actie. Ze te kwalificeren voor je salesafdeling. En ze te “nurteren” tijdens het salesproces. Ook kun je tevreden klanten hiermee aanzetten om positieve berichten over hun ervaring met jouw bedrijf te verspreiden op internet.

Marketing Automation

Hoe werkt Marketing Automation?

Met slimme software houdt je bij welke leads welke interacties hebben gehad met je bedrijf. Zowel online als op andere manieren. Afhankelijk van welke interactie ze hebben ondergaan krijgen ze een persoonlijk bericht om ze te stimuleren meer interactie met je bedrijf aan te gaan. Afhankelijk van hoe ze hierop reageren, krijgen ze daarna weer een persoonlijk bericht aangepast op hun situatie. In het begin zijn deze berichten vooral leuk, interessant en informatief. Naarmate ze steeds verder betrokken raken bij je bedrijf krijgen ze berichten die steeds concreter worden om zaken met jou te doen. Omdat dit proces volledig geautomatiseerd is, kan dit met duizenden of zelfs miljoenen leads tegelijkertijd, zonder dat het je tijd kost.

Voor wie is Marketing Automation het meest geschikt?

Marketing Automation is zeer geschikt voor B-to-B bedrijven met langdurige salestrajecten. Gedurende het verkooptraject is er continue laagdrempelige interactie met de prospect, waardoor de kans dat deze voor jouw bedrijf kiest veel groter wordt. Ook voor B-to-C ondernemingen waarbij klanten eerst een goede afweging maken voordat ze beslissen met welk bedrijf in zee te gaan kan Marketing Automation geschikt zijn en veel extra klanten opleveren. Tot slot is het ook geschikt voor webwinkels, omdat mensen na online aankopen niet altijd even loyaal zijn aan een bedrijf. Hierbij kan Marketing Automation worden ingezet om bijvoorbeeld klanten na een aankoop te behouden, te triggeren om herhalingsaankopen te doen of positieve reviews te plaatsen. Of denk bij webshops aan meer rendement halen uit verlaten winkelwagens.

Marketing Automation

Wat levert Marketing Automation op?

Doordat je continue contact onderhoud met leads tijdens je marketing en salesproces, wordt het rendement van marketingacties veel groter. Uit dezelfde hoeveelheid verkeer naar je website haal je veel meer omzet. De leads die vervolgens naar je salesafdeling gaan, zijn veel beter gekwalificeerd, doordat ze al veel meer informatie ontvangen en meer zijn betrokken bij je bedrijf.

Doordat tijdens het Marketing Automation proces alles wordt gemeten is er veel beter onderscheid te maken tussen gekwalificeerde en ongekwalificeerde leads voor je salesteam. Je salesteam kan hierdoor haar focus leggen op de juiste leads. Ook tijdens het salesproces kan een lead “genurtured” worden waardoor het resultaat van uw salesafdeling zal verbeteren en de conversie omhoog gaat. Nog een voordeel is dat als klanten eenmaal een aankoop hebben gedaan ze steeds bij je bedrijf betrokken blijven en dus vaker terug zullen komen voor een herhalingsaankoop. Marketing Automation is ook een perfect middel om vervolgens relevante reviews van je klanten uit te lokken en ze tot ambassadeur van je bedrijf te maken.

Hoe pakt Stars of the Net dit aan?

Ondanks dat dit een zeer effectief middel is hebben de meeste bedrijven nog weinig ervaring met Marketing Automation. Geen probleem, wij helpen je hiermee. Tijdens een eerste gesprek brengen we de hele “customer journey” in kaart. Samen gaan we bedenken welke informatie op welk moment in het traject een potentiele klant wil krijgen. Ook praten we met je salesmensen om alles goed met ze af te stemmen. Welk contact met de prospect automatiseren we? En wat doen zij zelf. De samenwerking met sales is hierin erg belangrijk.

Vervolgens gaan we berichten maken, alles technisch instellen en alle resultaten meten. We meten wie welk bericht krijgt, wie de berichten bekijken, wie een bepaalde actie in een bericht doet, door bijvoorbeeld op een knop te klikken of iets te downloaden. Uit deze data leren we veel over hoe potentiele klanten denken en waarmee we ze kunnen triggeren om hun behoefte te vergroten en uiteindelijk aankopen te doen. Alle data rapporteren we, zodat precies duidelijk is wat het concreet oplevert en waar nog kansen liggen. Kijk hier voor onze werkwijze.

Wil je meer uitleg over Marketing Automation? Klik hier om een afspraak in te plannen met een specialist. Plan afspraak