Recruitment Marketing

Moeite om aan het juiste personeel te komen?

Met online recruitment marketing zorgen we binnen enkele dagen voor stapels aan sollicitanten die dolgraag bij je aan de slag willen. Dit werkt zelfs bij zeer moeilijk te vervullen vacatures. We adviseren je ook in het selectieproces hierna, zodat je al binnen één of twee weken het eerste arbeidscontract kunt ondertekenen. Snelheid is key bij de werving van personeel.

Wij bij Stars of the Net ervaren iedere dag, dat het selecteren van het juiste personeel de belangrijkste succesfactor is voor elk bedrijf. Iedereen wil natuurlijk het beste personeel. Dit begint bij een zo groot mogelijke poule van gemotiveerde kandidaten. Om de beste werknemers te vinden, moet je eerst wat te kiezen hebben. Vanwege de huidige krapte op de arbeidsmarkt, zitten veel werkgevers en recruitmentbureau’s achter dezelfde kandidaten aan. Wij vinden dat kandidaten achter het bedrijf aan moeten zitten en zelf bewust moeten solliciteren naar een functie. Alleen hierdoor krijg je de meest gemotiveerde sollicitanten. Jij houdt als werkgever tijdens het wervingsproces de touwtjes in handen.

Recruitment Marketing Specialist

Wat is recruitment marketing?

Het juiste personeel werven begint dus met een grote poule aan gemotiveerde kandidaten. Recruitment marketing zorgt hiervoor. Je bedrijf en de functie worden op een positieve manier onder het voetlicht gebracht bij doelgroepen van kandidaten die jij geschikt acht voor de functie. Wanneer recruitment marketing goed wordt uitgevoerd, dan zorgt het ervoor dat geschikte kandidaten worden verleidt om te solliciteren, omdat ze graag bij je bedrijf willen werken.

Voor wie is recruitment marketing?

Veel bedrijven zijn op zoek naar personeel. De multinationals hebben vaak uitgebreide recruitment- en marketingteams en trekken zo de beste kandidaten naar zich toe. Hierdoor blijft er voor kleinere bedrijven niet veel over. Heb je moeite met het vinden van personeel? Dan kan Stars of the Net met recruitment marketing voor zorgen dat je toch de beste sollicitanten aantrekt. Als werkgever doe je dan direct mee met de grote bedrijven. We hebben ook veel ervaring met het werven voor zeer moeilijk te vervullen vacatures. Dus als je personeel zoekt, dan kunnen wij dit snel voor je regelen. Kijk wat recruitment marketing kost voor MKB-bedrijven.

Personeel Werven Online Marketing
Recruimtent Marketing CV's

Wat levert het op voor mij?

Wanneer we onze recruitment marketing starten dan levert dit zeer snel resultaat op. In het eerste uur zullen er al sollicitaties binnenkomen en binnen 1 a 2 dagen zullen dit er velen zijn. Hoeveel, dat hangt af van de functie en de concurrentie van andere bedrijven. Meestal varieert dit van enkele tientallen tot enkele honderden in 24 of 48 uur. Wanneer de marketingcampagnes klaar staan en we alles “open” gaan zetten, adviseren we onze klanten alvast voldoende ruimte in hun agenda vrij te houden. Zodat er genoeg tijd is voor het selecteren van de CV’s en het inplannen van de sollicitatiegesprekken.

Hoe pakt Stars of the Net recruitment marketing aan?

Door de jaren heen heeft Stars of the Net voor de werving van personeel een unieke formule ontwikkeld. Hiermee is resultaat gegarandeerd. De details van deze formule zijn bedrijfsgeheim. Maar in grote lijnen kunnen we hiervan de werking omschrijven.

De juiste mensen aanspreken
Met recruitment marketing gaan we eerst op zoek naar waar de beste kandidaten zitten. Uiteindelijk willen we personen aanspreken die ook echt geschikt zijn voor de functie. Digitaal identificeren we de juiste doelgroepen op basis van jouw voorkeur. Daarna selecteren we met ons algoritme de juiste kandidaten om hier nauwkeurig op te “targeten”. Het algoritme analyseert het online gedrag van miljoenen mensen. Het maakt op basis van functie, ervaring, interesses en karakter een lijst met kandidaten die potentieel het meest geschikt zijn.

Concurrentie
Net als bij de werving van klanten concurreert je bedrijf ook met andere bedrijven voor de werving van personeel. Iedereen die een baan zoekt zal tenslotte vrijwel altijd bij meerdere bedrijven solliciteren. Wij kijken door de ogen van een kandidaat naar jouw bedrijf. Ook kijken we naar de concurrentie waar hij of zij ook zou kunnen solliciteren. Door recruitment marketing zorgt Stars of the Net ervoor, dat jouw bedrijf bij bepaalde kandidaten altijd als beste potentiele werkgever uit de bus komt.

Boodschap
We brengen je bedrijf bij de getargete doelgroep op een dusdanige manier in beeld dat dit precies matcht met de juiste kandidaten. Ieder bedrijf heeft bepaalde voordelen voor een werknemer om er te werken. Wij zorgen ervoor dat de punten waar de juiste kandidaten naar zoeken, perfect worden overgebracht. Hierbij wordt ieder detail op een goudschaaltje gewogen. Omdat ieder detail in de perceptie van een kandidaat gemakkelijk het gevoel kan doen omslaan. En naast het salaris, zijn een eerste gevoel bij de bedrijfscultuur en de ontwikkelingsmogelijkheden binnen jouw bedrijf bepalend.

Nadat we kandidaten geïnteresseerd hebben gekregen, willen we ze ook vasthouden. Met intelligente retargeting-technieken zorgen we ervoor dat we steeds informatie over het werken bij je bedrijf onder de aandacht brengen bij een kandidaat. We gebruiken hiervoor verschillende kanalen afhankelijk van de doelgroep. De kandidaat ziet je bedrijf meerdere keren per dag op zijn beeldscherm terugkomen met boodschappen die de motivatie steeds hoger maken om bij je te willen werken. Als een kandidaat nog niet had gesolliciteerd, dan gaat hij/zij dit daardoor alsnog doen. Als een kandidaat inmiddels wel had gesolliciteerd, dan zorgen we ervoor dat we deze tijdens de sollicitatieprocedure gemotiveerd houden en niet gemakkelijk meer voor een andere werkgever zal kiezen.

De sollicitatiegesprekken
Eenmaal in gang gezet werkt ons systeem erg snel. Binnen 24 tot 48 uur zal er al een goede stapel met CV’s zijn binnengekomen. Onze ervaring is dat de allerbeste kandidaten binnen 2 weken na hun sollicitatie inmiddels ergens anders zijn aangenomen. Dit ligt niet aan jouw bedrijf. Het zit nu eenmaal in de aard van de mens om voor zekerheid te kiezen. Als er concrete aanbiedingen liggen van andere werkgevers en de sollicitant weet nog niet of jij hem ook een contract aan gaat bieden, dan kun je jouw nieuwe topper gemakkelijk mislopen. Daarom is ons advies: “snelheid”.

Na 48 uur CV’s verzamelen, adviseren we direct te gaan selecteren en de eerste ronde van gesprekken in te plannen. Met de beste kandidaten die hieruit naar voren komen, adviseren we binnen enkele dagen een vervolggesprek in te plannen. En daarna met voldoende zorgvuldigheid binnen 1,5 a 2 weken na de start van het proces een arbeidsovereenkomst aan te bieden aan de meest geschikte kandida(a)t(en). We communiceren altijd heel nauwgezet met je gedurende het proces om de timing perfect te krijgen. Jij geeft aan wanneer je de nieuwe werknemer(s) wil laten beginnen, dan rekenen we exact terug naar het moment waarop we met de recruitment marketing moeten beginnen.

Wil jij aan de slag met het werven van personeel? Plan dan hier een gesprek in met onze adviseur. Afspraak inplannen