Remarketing

Je hebt een website, hier komen bezoekers op. Maar we willen niet alleen bezoekers, we willen klanten. Gemiddeld wordt 98% van de bezoekers op een commerciële website geen klant en gaat weer weg van de website zonder te “converteren”. Toch waren die mensen vaak wel op de een of andere manier geïnteresseerd. Wat gebeurde er? Raakten ze afgeleid? Willen ze erover nadenken? Of wilden ze ook nog bij een concurrent kijken? Graag willen we deze 98% overhalen om alsnog klant te worden. Dat doen we doormiddel van Remarketing of Retargeting.

Wat is Remarketing?

Met Remarketing adverteer je uitsluitend bij mensen die een interactie hebben gehad met jouw website of social media profiel. Dit gaat om een beperkte groep mensen, waarbij je weet dat de interesse hoog ligt. Daarom is Remarketing zeer effectief en toch zeer kosten efficiënt. Je hebt namelijk al in deze groep mensen geïnvesteerd. Met Remarketing zorg je ervoor dat je steeds onder de aandacht blijft van een kleine groep zeer geïnteresseerde mensen. Ook “lead nurturing” valt hier onder, zoals bij onze dienst Marketing Automation.

hoe werkt remarketing

Hoe werkt Remarketing?

Met Remarketing zorg je ervoor dat alle computers van waaruit jouw website of social media profiel is bezocht in een bepaalde lijst komen. Je kunt alles heel specifiek bepalen. Bijvoorbeeld dat alleen mensen die een bepaalde pagina hebben bezocht of op een bepaalde knop hebben geklikt in deze lijst komen. Vervolgens kun je deze mensen via het Google Display Netwerk of via Facebook advertenties laten zien die speciaal op hen gericht zijn. Als iemand bijvoorbeeld op jouw website naar een bepaalde dienst heeft gezocht, dan kun je deze mensen alleen advertenties over deze dienst laten zien. Je kunt ook bepalen op welke websites ze deze advertenties allemaal te zien krijgen. Zo kun je ook verschillende lijsten aanmaken voor verschillende groepen leads.

Voor wie is Remarketing?

Remarketing is onder anderen geschikt voor webshops. Volgens cijfers van Google bezoekt een gemiddelde koper 2 tot 4 verschillende websites en verlaat gemiddeld 70% zijn winkelwagen zonder af te rekenen. Met Dynamische Remarketing kun je mensen die naar een bepaald product hebben gezocht, steeds advertenties van datzelfde product laten zien op allerlei andere websites die ze dagelijks bezoeken. Hiervoor zetten we dan Dynamische Remarketing in.

B-to-B
Vooral voor B-to-B bedrijven met een langdurig salestraject is Remarketing zeer geschikt. Vaak moet er, in leads die in het sales proces zitten, nog flink geïnvesteerd worden om ze tot klant te maken. Met Remarketing kun je deze leads verleiden met meer informatie over je bedrijf. Met positieve reviews van andere klanten. En met steeds meer USP’s om ze te “educaten”, te “nurturen” en te motiveren om klant te worden. Salesmedewerkers zullen hierdoor ervaren, dat ze veel minder achter leads aan hoeven te zitten en potentiele klanten meer naar hen toe komen. De leads kunnen je in ieder geval niet vergeten. Indien gewenst, kunnen we ervoor zorgen dat jouw advertentie meerdere keren per dag op hun scherm komt. Ook zal je bedrijf hierdoor veel meer autoriteit uitstralen.

Remarketing BtoB
Remarketing funnel

Wat levert het op?

Er zijn weinig bedrijven waarbij alle klanten op 1 moment beslissen of ze een product of dienst willen aankopen. Remarketing zorgt ervoor dat je gedurende het denkproces van de klant steeds als bedrijf in beeld blijft. Met een boodschap die op dat moment in het denkproces van de klant relevant is. Hierdoor wordt het rendement uit bestaande marketing en sales enorm vergroot. Omdat je je op een heel specifieke groep richt die al interesse heeft getoond voor je product of dienst is Remarketing erg goedkoop en erg effectief. Het heeft daarmee gemiddeld de hoogte ROI van alle marketingmiddelen die ingezet kunnen worden.

Hoe pakt Stars of the Net het aan?

Stars of the Net gaat altijd voor een zo nauwkeurig mogelijke targeting. Dus alleen de juiste advertenties voor de juiste potentiele klanten op het juiste moment. Hierdoor zijn de kosten laag en het rendement hoog. Dit doen we door zeer complexe Remarketing-campagnes in te richten, met veel verschillende doelgroepenlijsten en advertenties. Ook benaderen we iedere stap in de “customer journey” verschillend. Lees hier meer over op de homepage.

Offerte aanvragen