Als je een website hebt, wil je natuurlijk dat deze zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van zoekmachines komt te staan. Dit kan je bereiken door je website te optimaliseren voor zoekmachines, met andere woorden Search Engine Optimization (SEO). Een belangrijk onderdeel van SEO is het schrijven van goede SEO-teksten. In dit artikel geven we je tips over hoe je dat kunt doen.

Een belangrijk aspect van SEO-teksten is de zoekterm. Een zoekterm is een woord of een combinatie van woorden waarop je gevonden wilt worden in zoekmachines. Bij het schrijven van een SEO-tekst is het dan ook belangrijk om de juiste zoektermen te gebruiken. Het kan helpen om een zoekwoordenonderzoek te doen, zodat je weet welke woorden en combinaties van woorden er door jouw doelgroep gebruikt worden.

Naast het gebruik van zoektermen is het ook belangrijk om je teksten zo helder en toegankelijk mogelijk te maken. Zoekmachines houden namelijk niet alleen rekening met de woorden die je gebruikt, maar ook met de manier waarop je deze woorden gebruikt. Een goede structuur in je tekst met koppen en alinea’s maakt het voor zoekmachines makkelijker om je tekst te begrijpen en deze dan ook hoger in de zoekresultaten weer te geven.

Om ervoor te zorgen dat je website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten komt te staan, is het dus belangrijk om aan goede SEO-teksten te werken. Door de juiste zoektermen te gebruiken en je teksten helder en toegankelijk te maken, zorg je ervoor dat je website beter gevonden wordt door zoekmachines én door je doelgroep.

Met de volgende stappen kan jij aan de slag gaan om meer bezoekers naar je website te halen:

Zoekwoordenonderzoek

Mensen gebruiken verschillende zoekopdrachten in Google. Een voorbeeld van een zoekopdracht is “Online Marketingbureau Tilburg“. Wanneer je voor je website een goede SEO-tekst hebt geschreven die ook nog gericht is op een specifieke zoekopdracht, dan is de kans groot dat je hoog in Google komt te staan. Als je hoog in Google staat, levert dit vaak ook nieuw bezoekers en klanten op. Met een zoekwoordenonderzoek kom je erachter welke zoekwoorden je moet gebruiken om SEO-teksten te schrijven. Hiermee breng je de belangrijkste zoekwoorden in beeld en het is cruciaal om goed te scoren op Google.

Online-marketing-bureau

Bepaal het doel van de landingspagina

Bedenk voor wie je de tekst op je pagina schrijft en welke vraag zij hebben die jij wilt gaan beantwoorden op je pagina. Ook is het handig om te bedenken wat je wilt dat de bezoeker op je pagina doet, welke handelingen moet hij of zij uitvoeren. Het is belangrijk om te onthouden dat je content altijd voor de bezoeker schrijft en niet voor zoekmachines.

Relevante content

Om er zeker van te zijn dat jouw pagina antwoord geeft op de vraag van de zoekopdracht van de gebruiker, is het belangrijk om relevante content op je pagina te zetten. Zoekmachine vinden lange teksten interessant, mits ze wel relevant genoeg zijn.

Voeg interne links toe

Interne links op je pagina zijn erg belangrijk voor de waarde van je pagina. Door dieper je website in te linken op je pagina, geef je meer waarde aan de landingspagina. De interne links kan je toevoegen in je tekst, zorg er hierbij ook voor dat de zinnen rondom de link relevant aan de link zijn.