Websites zijn tegenwoordig een belangrijk en onmisbaar onderdeel van een bedrijf. Een website is namelijk een uitstekende manier om klanten te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om een website te hebben, maar ook om ervoor te zorgen dat de website professioneel oogt. Dit komt omdat een professioneel webdesign er niet alleen mooi uitziet, maar ook een betrouwbare en professionele indruk achterlaat bij de bezoekers. Daarnaast zorgt een goed webdesign er ook voor dat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Dit vergroot de kans dat ze contact met je opnemen of een aankoop doen.

Eerste indruk

Je webdesign bepaalt namelijk de eerste indruk dat de bezoekers hebben van jouw website. Met een goede eerste indruk, blijven bezoekers sneller op jouw website. Het is daarom ook belangrijk om je website te zien als het visitekaartje van je bedrijf. Dit houdt in dat je overal dezelfde stijl aanhoudt, tone of voice en zorgt dat je consistent in je website blijft.

Conversiepercentage

Als jouw website er professioneel uitziet, zal de website ook uitnodiger zijn voor de bezoeker. En hoe uitnodigender jouw website is, hoe groter de kans is dat een bezoeker zal overgaan tot aankoop of contact met het bedrijf zal opnemen. Daarnaast draagt het webdesign ook aan bij de boodschap die jij wilt overbrengen. Hierbij worden de content en de
Call-to-action benadrukt.

SEO

Alles keuzes die jij maakt voor jouw website, hebben invloed de manier hoe de Google-zoekmachine jouw website indexeren. Een goede SEO-strategie is hierbij dan ook van groot belang voor de zichtbaarheid van jouw website. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw website SEO-proof is? Hiervoor kan je rekening houden met de content op je website (de teksten en afbeeldingen).

Voor het schrijven van SEO-teksten kan je bijvoorbeeld rekening houden met het verwerken van zoekwoorden in je teksten. Als je nog weinig zoekwoorden hebt of nog geen zoekwoorden hebt, dan kan je een zoekwoordenonderzoek doen. Google kijkt namelijk naar zoekopdrachten of die overeenkomen met jouw zoekwoorden in je content.

Belangrijke elementen

Er zijn een aantal elementen die belangrijk zijn dat je die hebt voor je website. Hieronder zijn een aantal elementen benoemd.

Navigatiebalk

Een goede navigatie is een van de belangrijkste aspecten van een professioneel webdesign. De bezoekers moeten namelijk makkelijk op jouw website kunnen vinden wat ze zoeken. Hiervoor moeten ze op een logische manier kunnen navigeren door de website.

Navigatieblak-Webdesign

Responsieve website

Tegenwoordig kopen steeds meer mensen online en steeds meer mensen doen via hun mobiel een aankoop. Uit onderzoek blijkt dat 45% van de aankopen op een desktop worden voltooid, 11% van een tablet en 44% van een mobiel. Het is daarom ook belangrijk dat wanneer je een website gaat laten bouwen, je de website mobile-first bouwt. Dit houdt in dat je het webdesign bedenkt en maakt voor mobiel, en daarna gaat aanpassen voor desktop.

Visuele elementen

De inhoud van je website is ook belangrijk. Niet alleen de teksten moeten duidelijk zijn, maar visuele elementen geven ook veel waarde aan je website. Bij visuele elementen kan je denken aan video’s, infographics en foto’s. Om je website snel te houden, wordt geadviseerd om je afbeeldingen als een WebP toe te voegen. Een WebP afbeelding behoudt zijn kwaliteit, maar de bestandsgrootte kan tot wel 34% kleiner zijn dan een JPEG of PNG-afbeelding.

Kortom, een professioneel webdesign is belangrijk voor elk bedrijf dat een website heeft. Een professioneel webdesign zorgt ervoor dat bezoekers een positieve indruk krijgen van de website, dat ze de website vertrouwen en dat ze de website makkelijker kunnen gebruiken.