Ruim 80% van de content die online te vinden is, is een video en voornamelijk korte video’s. Korte video’s zijn simpelweg ideaal voor social media. De aandacht van de mens is korter dan ooit, en korte video’s zijn makkelijk te consumeren op je telefoon. In een paar seconden heb je al een beeld van wat de video te bieden heeft, zeker als het gaat om Bumper advertenties.

Wat zijn Bumper Advertenties?

Bumper advertenties zijn korte advertenties die voor of achter een video afspelen. Ze zijn ongeveer 6 seconden lang en kunnen niet worden overgeslagen. Bumper advertenties worden meestal gebruikt om een korte en krachtige ​boodschap over te brengen of een calltoaction te geven. Door het gebruik van een bumper advertentie, kan een bedrijf ervoor zorgen dat de kijker de boodschap ontvangt die zij willen overbrengen.

De advertenties zijn sterk omdat ze kort en krachtig zijn en direct in het gezicht van de kijker worden afgespeeld. Bumper advertenties zijn een kostenefficiënte manier om eenboodschap over te brengen aan een groot publiek en zijn vooral populair op social media en YouTube.

Waarom zou je Bumper advertenties gebruiken?

Bumper Ads zijn een krachtig marketingmiddel omdat je er zeker van bent dat je boodschap gezien wordt door je doelgroep. Omdat de advertenties zo kort zijn, zijn ze perfect om een boodschap snel over te brengen. Dit maakt het een ideale manier om je doelgroep te bereiken met een korte, krachtige boodschap.

Hoe maak je een sterke Bumper advertentie?

Om een sterke Bumper Ad te maken, is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden. Zorg ervoor dat je boodschap krachtig is en in één oogopslag duidelijk is. Gebruik een call-to-action om je doelgroep aan te zetten tot actie. Zorg ervoor dat de advertentie aansluit bij de rest van je marketingcampagne, zodat je doelgroep je boodschap herkent. En tot slot is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de advertentie visueel aantrekkelijk is, zodat hij echt opvalt tussen de andere video’s.

Zorg voor een krachtige en duidelijke boodschap

Omdat je boodschap binnen 6 seconden over moet komen, is het belangrijk om snel to the point te komen. De kijker moet meteen kunnen zien waar het over gaat zonder erover te hoeven nadenken. Hiervoor kan je de kijker meteen vertellen wat je wilt zeggen.

Gebruik originele content

Omdat jouw advertentie eruit moet springen om de kijker aan te trekken, moet je creatief zijn met de content die je hebt en gaat gebruiken. Probeer eventueel nieuwe content te maken die nog origineler is dan wat je al hebt.

Houd je advertentie persoonlijk

Wanneer je jouw doelgroep goed kent, weet wat hun behoeftes en pijnpunten zijn, is het van belang om de videoadvertenties persoonlijk te maken. De doelgroep zal zich hierdoor sneller herkennen, wat weer zorgt voor mee naamsbekendheid.